Afdrukken

Dineren op de hei

Zaterdag 24 augustus vanaf 18.00 uur - 22.00 uurDineren schaapskooi

Kijk uit over het prachtige landschap van de Ermelosche heide en ervaar de ruimte en de stilte.
Uw neus wordt geprikkeld door de geuren van de gerechten die ter plekke worden klaargemaakt. 

dineren op_de_heide_BasUw smaakpapillen worden gestreeld door de begeleidende wijnen. En uw oren horen de zachte klanken van muziek. U schuift  aan een van de lange tafels aan en kijkt uit over de bloeiende heide.U ziet de zon langzaam ondergaan en hoort een laatste leeuwerik in de verte. *  

  • Vinoloog Jan Kalvenhaar van Wijnen&zn. vertelt u alles over de wijnen die wij voor u die avond schenken. In totaal worden vijf verschillende wijnen geschonken. We starten met een feestelijke bubbel en een mooie amuse. Daarna nodigen wij u uit aan een van de mooie gedekte tafels. We eindigen met een dessert en een zoete bijpassende wijn. Wijnen en eten worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Heeft u vragen over wijn-spijs combinaties dan kunt u die aan Jan Kalvenhaar stellen. 
  • Chef-kok Bas Ysbrandi van Lekker Culinaire Dienstverlening, kookt voor u een uitgebreid 4-gangen diner van verse producten. Omdat er gekookt wordt met verse producten kunnen er kleine wijzigingen in het menu optreden omdat sommige producten niet voorhanden kunnen zijn. Het menu is op dit moment nog niet bekend. Zodra we dit weten plaatsen we dat op deze pagina. 
    Bent u vegetariër of zijn er andere wensen laat dit ons dit uiterlijk 17 augustus weten dan kunnen we hier rekening mee houden. 
  • Muziek onder voorbehoud. 

*bij regen of koud weer eten we binnen in het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is begin dit jaar geheel verbouwd waardoor er meer ruimte is onstaan en het extra gezellig is geworden. 

Informatie
Zaterdag 24 augustus 2018 18.00 tot 22.00 uur. U kunt vanaf  18.00 uur binnenlopen en een kijkje nemen in het bezoekerscentrum of bij de schaapen. Uiterlijk 18.30 uur kunt u aanschuiven aan tafel. . 
Locatie: Stichting Schapedrift, Postweg / Drieërweg Ermelo.
Kosten: € 70,-- pp, incl. diner en wijnen. Koffie apart afrekenen in het bezoekerscentrum. U steunt met dit diner de Stichting Schapedrift, van elk verkochte kaart gaat € 5,-- naar de Stichting Schapedrift.  Bestel uw kaarten hier.

 

Bijzonderheden
schaapskooi 3
De Schapedrift organiseert veel activiteiten. Als u die middag wilt deelnemen aan een wandeling, kijk dan even op de site. Of neem de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving van de kooi te verkennen of een van de uitgezette routes te wandelen. De schaapherder staat op de meeste dagen met haar honden en de kudde op de heide. U kunt in de middag naar haar toelopen of de schapen zien terugkeren bij de kooi. Meer informatie over de schaapskooi vindt u op www.schapedrift.nl 

Mocht u in de buurt willen overnachten dan helpen wij u graag met het zoeken naar een goede overnachtingsplek. Neem gerust contact met ons op. Wij kennen de omgeving goed en kunnen u adviseren.
En als u van kamperen houdt, in de directe omgeving zijn diverse campings, waaronder een natuurcamping van Staatsbosbeheer. Met een beetje geluk ziet u de zwijnen langs het hek van de camping scharrelen.  

De deelnemers ontvangen van ons in de week voorafgaande aan Dineren op de heide een herinneringsmail met een routebeschrijving. 
De inschrijving voor Dineren op de heide sluit ongeveer 1 week voor 24 augustus. Wilt u dan toch nog deelnemen neem dan telefonisch contact op met Wijnen&zn 055-5788222, dan plaatsen wij u op de reservelijst. 

schpskooi 1