Afdrukken

Montenidoli Sono

Sono Montenidoli

Herkomstbenaming: IGT Rosso di Toscana

Druivensoort: sangiovese 100%

Voor deze 'supertoscaan' worden enkel de allerbeste sangiovese trossen geselecteerd. Ze worden apart gevinifieerd met een extra lange inweking. Zowel de gisting als de opvoeding geschieden op nieuwe Taransaud barriques van Frans eikenhout. De wijn wordt ongefilterd gebotteld om de oorspronkelijkheid en aromatische complexiteit en het heel eigen karakter te behouden.

Decanteer de wijn dan ook om wijn en bezinksel te scheiden. Als de wijn nog relatief jong is is de wijn krachtig in zijn tannines. Schenk de wijn ongeveer 60 minuten voor het drinken over in een karaf. De wijn zal zachter worden.

Grandioze wijn van 100% sangiovese. Zacht van structuur in de aanzet, vol, complex, fruitig, kruidig, rijk, breed, sappig in de mond, met een heel lange, krachtige finale. Serveren: 18°C. Bewaren: uitmuntend oplegpotentieel.

Deze complexe wijn vraagt om complexe, rijke gerechten, in het bijzonder aanbevolen met haarwild: haas, wild zwijn, damhert, hert en reebok. Eveneens aanbevolen bij smaakrijke, gerijpte harde (schapen) kazen.

Iets om echt uit te proberen is de combinatie met desserts op basis van chocolade met een hoog cacao gehalte (70%). O, zo prachtig.

Deze SONO MONTENIDOLI wordt regelmatig opgenomen in prestigieuze lijsten als de '60 grote wijnen van Italië' (Frankfurter Allgemeine) en zelfs '100 Grootste wijnen van de wereld' (Feinschmecker).