Basiscursus wijn 2 en 9 febr

Om je op weg te helpen: basiscursus wijn 2 februari en 9 februari

Dit is dé wijncursus als je meer wilt weten over wijn, druivensoorten, het wijnproces en hoe te proeven.
Deze basiscursus wijn bestaat uit twee avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Enthousiaste wijnliefhebber

Uit ervaring weten wij hoe leuk het is om zelf op zoek naar wijnen te gaan. Een eigen wijnroute uit te stippelen en daar de mooiste ontdekkingen te doen. En dan thuis te komen met de buit en die netjes in je kelder op te leggen. Dat opleggen vergt nog wel wat discipline hebben wij gemerkt. Omdat wij u heel graag helpen om uw weg in wijnland te vinden hebben wij deze cursus ontwikkeld.

Met uw neus in de wijn

U leert spelenderwijs de basis van de wijntheorie en achtergronden over wijn. De verschillende wijnstijlen, druivenrassen en wijngebieden komen aan de orde. U ontdekt uw eigen voorkeuren en krijgt handvatten om makkelijker een wijn te kiezen. Ook leren wij u om combinaties te maken van wijn met eten.
Omdat leren in wijnland gelijk staat aan proeven gaat u veel wijnen proeven en leren documenteren.
Aan het einde van de cursus doen we een proefexamen. Niet omdat dat moet, maar gewoon voor de lol.

Uw eigen wijnvakantie

Als u deze cursus heeft gevolgd kunt u bij Wijnen&zn zelf op jacht naar die ene bijzondere wijn en heeft u een goede basis voor uw eigen wijnvakantie in het buitenland. Proeverijen zijn na deze cursus een leuke uitdaging en geen moeilijke exercitie meer. U weet hoe u het beste kunt proeven, hoe u uw aantekeningen kunt maken en hoe u druivensoorten makkelijk kunt herkennen.

Proeft het hierna naar meer? De basiscursus is een goede opstap naar de Swen 2 (wijnoorkonde) en Swen 3(wijnbrevet). Wijnen&zn. geeft deze cursussen  ook, let op de aankondigingen in de nieuwsbriefen op onze site onder evenementen kalender.

Kosten: € 90,00 incl. proefformulieren, wijnen en handout en het handge lesboekje “ik weet wat van wijn”. Wij zorgen tevens voor wat kleine hapjes.

Volgende data donderdag  2 februari 9 februari 2023 koop hier uw kaarten.

Inschrijven nieuwsbrief 

cursus1
Löwenstein terroir