SDEN 3, Wijnbrevet start 28 september

Erkende opleiding start 28 sept 2023

De opleiding SDEN 3, Wijnbrevet is bedoeld voor diegene die een bredere kennis van wijn willen hebben. Het is een leuke opleiding als wijn uw hobby is. Voor diegenen die zich professioneel in de wijnwereld willen bewegen, voor de wijnhandel, horeca of import van wijnen is deze opleiding een  must.

Studieprogramma

Het studieprogramma is verdeeld over 9 lesavonden van 2,5 uur. Wij staan elke avond uitgebreid stil  bij de geschiedenis van wijn, de kwaliteitsfactoren, het vinificatieproces en de druivenrassen. Ook zoemen we in op de belangrijkste wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.
Wij leren u naast deze theoretische kennis ook het beoordelen van wijn, wat het belangrijkste aspect van deze wijncursus is. U proeft en beoordeeld in totaal zo’n 70 verschillende wijnen zodat u zich het proeven en het beoordelen eigen maakt.

Interactief en leren vanuit praktijk

Hierdoor doet u een behoorlijke dosis praktijk ervaring op omdat u de theorie direct in de praktijk brengt. Dit maakt de lessen levendig en zeer interactief.
Om u tussen de lessen door te ondersteunen mailen wij de cursisten proefexamenvragen en digitaal kaartmateriaal. Ook ontvangt u informatie over vakbladen en handige websites.

TAPC9129

Examen

U kunt in het voor- en najaar examen doen. Het examen is een officieel landelijk examen. Met het diploma (SDEN-3 niveau) krijgt u toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

De cursuskosten zijn € 495 euro, inclusief Btw, cursusmateriaal en te proeven wijnen, maar exclusief cursusboek en examengeld. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Jan Kalvenhaar, vinoloog en eigenaar van Wijnen&zn geeft deze cursus. Jan heeft een jarenlange ervaring als vinoloog en wordt regelmatig gevraagd om zijn kennis over te brengen aan anderen.
Wij verwachten u in ons sfeervolle proeflokaal aan de Koninginnelaan 40 in Apeldoorn.

Donderdag 28 september starten we met de nieuwe cursus.
Prijs € 495,– pp.

U kunt zich HIER inschrijven of koop hier uw kaarten

Wil u op de hoogte gehouden worden van cursusdata schrijf u in voor de nieuwsbrief. Inschrijven nieuwsbrief

 

wine-3894376_1920