Over ons

Wijnen&zn is sinds 2010 gevestigd in Apeldoorn aan de Koninginnelaan 40. Wij leveren kwaliteitswijnen, deels eigen import en altijd door ons geproefd en gekeurd voordat de wijn deel mag uitmaken van ons assortiment. U kunt bij ons terecht voor uw borrel- en feestwijnen en voor wijnen voor speciale gelegenheden. Wij organiseren   Proeverijen,   High Wine en Aanschuiftafels.  U kunt bij ons terecht voor Vergaderservice zoals digitaal borrelen.  Wij u leveren een wijnadvies op maat zodat u dat speciale gerecht nog beter tot zijn recht kunt laten komen.
U bent van harte welkom om binnen te lopen en een kijkje te nemen. Op de meeste zaterdagen hebben wij wijnen open staan om u te laten proeven.
Jan Kalvenhaar is eigenaar van Wijnen&zn en ziet Wijnen&zn als een van zijn grote passies in dit leven. Tijdens proeverijen, High Wine en evenementen wordt Jan bijgestaan door Jannie Oosterhuis.

Onze visie

Steeds meer mensen drinken wijn. En waar wijn misschien vroeger een drank was voor de elite, staat het tegenwoordig op elke tafel en op elk terras. En gelukkig maar! Maar toch is de wereld van wijn voor veel mensen nog ontoegankelijk en onduidelijk. Onze visie is dat wijn een drank is voor iedereen en dat iedereen best wel weet wat hij of zij lekker vindt. Wij zijn er van overtuigd dat smaak te ontwikkelen is en dat het een kwestie is van proeven en leren drinken. Daar hoef je geen ingewikkelde termen bij te gebruiken of moeilijke uiteenzettingen voor te doen. We willen ook vooral niet moeilijk en ingewikkeld over wijn doen, we willen de drempel laag houden zodat wijn ook daadwerkelijk voor iedereen is.

Onze missie

Onze grootste uitdaging is anderen laten genieten van wijn en vooral van de combinatie van wijn en eten. We willen laten zien wat wijn kan doen met eten en wat eten met wijn kan doen. We zetten u af en toe op het verkeerde been en heel vaak zult u merken dat u het goede been zelf ook kunt vinden als u maar weet hoe. We doen dit op een zeer eigenzinnige wijze die past bij het concept van Wijnen&zn. Laagdrempelig, waarbij u vooral zelf ontdekt en uitprobeert. Dan weer met een knipoog en dan weer serieus maar altijd verrassend.
Daarnaast specialiseren we ons in wijnen die bij voorkeur duurzaam zijn geproduceerd. “Eerlijke” wijnen, zoals wij ze noemen. Eerlijk door op een duurzame manier met het milieu, de mens en het product om te gaan. Wij geven dit aan met een groene stip op het prijskaartje.

Onze naam

Die hebben we in ere te houden. Wijnen is niet zo maar een naam, maar een echte familienaam waar we trots op zijn. Overigens, moeder Mini Wijnen dronk bijna nooit wijn, waarom dat vertellen we u een andere keer. Onafhankelijke Wijnkoperij heeft natuurlijk alles te maken met dat wij op eigenzinnige wijze onze weg zoeken in Wijnland, niet gebonden aan welke importeur of producent dan ook. Wij verkopen producten waar we voor 100% achter staan. Daar spelen kwaliteit, betaalbaarheid en onze missie de belangrijkste rol in.

Onze nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten,  aanbiedingen en alles daar om heen, abonneer u dan op onze Nieuwsbrief. Klik hier om u in te schrijven. De nieuwsbrief komt onregelmatig uit. Eigenlijk wanneer het ons uitkomt en we denken dat we wat te melden hebben. U kunt ook met ons twitteren, mailen en ons op facebook volgen.