Eindejaarsproeverij 25 november Gaat niet door

Eindejaarsproeverij 25 november Gaat niet door

Door de nieuwe Corona maatregelen hebben we besloten om de proeverij en High Wine van 25 november niet door te laten gaan. We hebben de High Wine verschoven naar zaterdag 11 december van 14.00-17.00 uur.

Zaterdag 25 november kunt u de mooiste eindejaarswijnen komen proeven. We hebben een mooie selectie wijnen voor u uitgezocht. Heerlijke wijnen die mooi gaan bij de verschillende gangen van het kerstdinner.  Maak kennis met bv Combel-la-Serre – La Cuvée Château Cahors een krachtpatser uit de zuid west streek van Frankrijk. Enigszins ondoorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, kersen en gedrooge kruiden als laurier, tijm. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, gedroogde pruimen, jeneverbessen. Volle rode wijn met lange afdronk met rijpe tannines. Heerlijk bij gegrilde eendenborst, stoofgerechten, pasta, vegetarische lasagne en kazen als comté en extra belegen goudse.

Of neem Château Piney een mooie diep robijnrood gekleurde saint-émilion grand cru. Met in de geur allerlei rood en zwart fruit, als frambozen, bosbessen en bramen. Spannend aangevuld met wat kruidigheid, die doet denken aan peperkoek en zoethout. In de mond frisse en elegante tannines, licht hout en met een charmante afdronk. Deze bordeaux kan gerust 10 jaar ouderen.

Spijs & moment
Dek de tafel voor allerlei mooie gerechten, dit is een overtuigende dinerwijn. De keuze is gevarieerd: duiven met kweeperen, eendenborst met vijgen, confit de canard, geroosterd kalfsvlees, Mediterrane groentetaart, een Rossini tournedos (met ganzenlever), varkensvlees in een paddenstoelensaus of tagliatelle met morieljes.

Of  al aan het zoeken voor een dessert wijn wij ontdekten onlangs deze Plaimont collection heerlijke zoete wijn uit het zuiden van Frankrijk. Kortom erAfbeelding van Château Piney zijn weer veel nieuwe mooie wijnen te ontdekken. De High Wine van 25 november is helaas al helemaal volgeboekt. Start Eindejaarsproeverij is om 14.00 uur toegang is gratis dus kom lekker langs.

Share this post