Privé proeverijen

Onze privé mogelijkheden

Het is mogelijk om bij Wijnen & zn. met een select gezelschap uw eigen proeverij te houden. Zowel zakelijk als privé. U bent in de proefruimte welkom met maximaal 25 personen en minimaal 4 personen.

Kleine proeverij van 5 wijnen

We gebruiken voor deze kleine proeverij de wijnen uit de Corette lijn, goede Franse wijnen gemaakt van 1 druifsoort. U leert de verschillende druivensoorten aan de hand van deze wijnen herkennen en u leert welke druifsoort u het lekkerste vind. We laten u zien hoe u wijn beoordeelt en hoe u het beste kunt proeven. Op de proeftafel staan 2 witte en 3 rode wijnen. Tijdsduur van deze proeverij is ongeveer 1 1/2 uur. We zorgen tevens voor wat kaas en worstsoorten.

Kostenindicatie: bij minimum deelname vanaf 8 personen € 15,00 pp.
Kostenindicatie bij minimum deelname v.a. 4 personen: € 20,00 pp.

Proeverij van 8 wijnen en eenvoudige hapjes

U krijgt uitleg over de wijnen, herkomst, druifsoort en producent. We laten u zien hoe u wijn beoordeelt en hoe u het beste kunt proeven. We testen glazen uit. Indien gewenst sluiten we af met koffie. De prijs van de proeverij is afhankelijk van uw wijnkeuze en de grootte van het gezelschap.
Tijdsduur van de proeverij is ongeveer 2 tot 2 1/2uur.

Kostenindicatie: bij minimum deelname vanaf 8 personen € 17,50 pp.
Kostenindicatie bij minimum deelname v.a. 4 personen € 22,50 pp.

Proeverij van 8 wijnen en hapjes koud en warm

Deze proeverij gaat over proeven, combineren van smaken en genieten.  De proeverij is vergelijkbaar met het Wijn/Spijs evenement  maar dan op maat voor uw groep. U wordt op het verkeerde been en op het goede been gezet. U krijgt uiteraard uitleg over de wijnen, herkomst, druifsoort e.d. U krijgt uitleg over hoe u het beste wijn kunt beoordelen en proeven. Maar het draait vooral om wat eten met wijn doet en andersom en het waarom. We laten u zien  wat mooie combinaties zijn en wat beter vermeden kan worden. U leert experimenteren met wijn en eten en begrijpt na deze proeverij beter waarom de ene wijn wel een gerecht aanvult en een andere wijn niet. We sluiten altijd af met koffie.
Tijdsduur van de proeverij ligt tussen de 2 tot 3 uur.

De prijs voor deze  proeverij is afhankelijk van uw wijnkeus en het aantal deelnemers.
Ter indicatie € 30,– pp bij minimum deelname vanaf 8 personen.
Ter indicatie € 35,– pp bij minimum deelname v.a. 4 personen.

Proeverij met diner

U biedt uw gezelschap een gezellige, authentieke avond die geheel draait om genieten, smaak en proeven. De kleine hapjes van de uitgebreide proeverij zijn vervangen voor een geheel diner van vier gangen. En u proeft in totaal 6 wijnen. U start met een amuse vooraf en eindigt met een zoet dessert waarna wij koffie serveren.
Voorbeeld: Uw voorkeur gaat uit naar Italiaanse wijnen en een Italiaans menu? Dan koken wij voor u  Branzino marinato gevolgd door Toscaans konijn of een Italiaanse runderstoofpot.  Klinkt als dessert Crema di Mascarpone goed?  Uiteraard bespreken we het menu met u.
Tijdsduur van deze proeverij is avondvullend.

De prijs van deze proeverij is geheel afhankelijk van uw wensen en het aantal deelnemers.
Prijsindicatie vanaf € 50,– pp bij minimum deelname vanaf 8 personen, 6 wijnen en driegangen diner met een amuse.
Bij deelname vanaf 15 personen huren wij een van onze chefkoks in.

Bijzonderheden

Bovenstaande prijzen zijn een indicatie. De prijs is altijd afhankelijk van de wijnen die u wilt proeven. In bovenstaande voorbeelden is uitgegaan van wijnen tussen de € 5,– en de € 10,–.
Wilt u uw proeverij op zaterdagavond op of zondag houden dan wordt een toeslag van € 50,– gerekend. Deze € 50,– wordt niet in rekening gebracht als uw gezelschap aan het einde van de proeverij voor een minimum bedrag van € 200,– aan wijn of andere producten bij ons koopt.
Prijzen gelden vanaf 01-01-2021.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kunt u telefonisch doen via 055-5788222 (di t/m za) of kom even bij ons langs, dan kunt u direct het proeflokaal zien. U kunt ook contact opnemen via deze link. Contact

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten die wij organiseren dan kunt u zich abonneren op onze Nieuwsbrief. Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar info@wijnenapeldoorn.nl 

Corette totaal nieuw
IMG_0405